Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje Zuba- Sve što treba da znate o metodama beljenja zuba

Izbeljivanje zuba je uglavnom bezbolan i potpuno bezbedan tretman koji se sprovodi u stomatološkoj ordinaciji ili u kućnim uslovima pod nadzorom stomatologa. Beljenje zuba će Vam pomoći da Vaš osmeh zablista u punom sjaju i njime ćete ulepšati kako Vaš fizički izgled, tako i kvalitet života. Blistavi i beli zubi učiniće Vas samopouzdanijim i opuštenijim jer su oni prvi detalj koji svako primeti.

Savršeno beli zubi nisu više rezervisani samo za slavne osobe. Napredak u estetskoj stomatologiji u poslednjih nekoliko godina učinio je izbjeljivanje zuba sigurnijim i pristupačnijim za gotovo svakoga ko želi blistav osmeh.

Koje metode beljenja zuba postoje?

Svi smo svesni činjenice da zubi vremenom menjaju boju usled mnogobrojnih faktora. Osim konzumiranja obojene hrane i pića, na belinu Vaših zuba takodje utiču genetika, uzimanje nekih lekova i oralna higijena.

Izbeljivanje zuba se može vršiti kod kuće i u ordinaciji. U dogovoru sa pacijentom nudimo profesionalno beljenje zuba u ordinaciji i izbeljivanje zuba folijama koje se prave individualno.

Da li je bezbedno izbeljivati zube kod kuće?

Mnogi ljudi često ne shvataju opasnost samostalnog izbeljivanja zuba kod kuće i pribegavaju metodi korišćenja sode bikarbone i limunovog soka. Iako na prvi pogled ovi sastojci zvuče potpuno bezazleno, oni su izuzetno opasni po zubnu gledj i mogu naneti veliku štetu Vašim zubima.

Koja je bezbedna metoda izbeljivanja zuba kod kuće?

Jedina bezbedna metoda beljenja zuba u kućnim uslovima se vrši pravljenjem specijalnih folija koje su izradjene po Vašem otisku. U folije se nanose karbamid ili vodonik peroksid za izbeljivanje zuba, a pacijent bi trebalo da ih nosi, u dogovoru sa stomatologom, odredjeni broj sati u toku dana (uglavnom noću). Procedura beljenja zuba kod kuće najčešće traje od 7-14 dana. U zavisnosti od Vaše želje za postizanjem odredjene nijanse, koncentracija karbamid peroksida varira od 10- 22%. Naši lekari će Vam objasniti proceduru i odrediti koja koncentracija gela je najbolja u Vašem slučaju.

Kako izgleda beljenje zuba u ordinaciji Dental Hero?

U ordinaciji Dental Hero želimo da ljudima pružimo samo najbolju uslugu. Zbog toga za izbeljivanje zuba koristimo najsavremeniju fläsh Whitening lampu koja je nastala kao rezultat opsežnog istraživanja korisnika širom sveta. Metoda fläsh lampom za izbeljivanje je bezbolna i potpuno bezbedna! Pre početka procedure nanosi se gel za zaštitu desni. Lampa nudi različite programe izbeljivanja zuba, a Vi u dogovoru sa našim lekarima dobijate potpuno individualno planiranje tretmana prema Vašoj situaciji,  početnoj boji Vaših zuba i boji koju želite da dobijete na kraju beljenja. Snažne LED diode pružaju idealnu svetlosnu aktivaciju gela za beljenje i daju optimalne rezultate.

Kako da znam da li su moji zubi spremni za izbeljivanje?

Pre početka beljenja zuba, u našoj ordinaciji ćemo uraditi detaljan pregled Vaših zuba. Da bi se pristupilo proceduri i da bi ste dobili najbolje rezultate, često je neophodno uklanjanje kamenca i poliranje pre samog beljenja. Nakon toga, stomatolog nanosi gel za zaštitu desni i Fläsh gel za beljenje u nekoliko etapa. Trajanje procedure je oko sat vremena.

Znajte da materijal za beljenje zuba neće uticati na nadoknade koje imate u ustima – ako imate plombe, krunice ili mostove njihova boja se neće menjati beljenjem. Ukoliko planirate da radite krunice ili da menjate postojeće plombe onda je dobra ideja da se izbeljivanje zuba završi pre toga. U tom slučaju možemo nove nadoknade prilagoditi novoj, svetlijoj boji Vaših zuba.

U našoj ordinaciji takodje možete rešiti prebojenost individualnih zuba.

Da li je beljenje zuba štetno?

Procedura beljenja je potpuno bezbedna po Vaše zdravlje jer se njom ne narušava struktura prirodnog zuba. Gel za izbeljivanje kovertuje pigmente unutar zubnih tkiva, odn. dentina, a Vi ćete sa samo jednim tretmanom dobiti mladalački izgled koji doprinosi samopouzdanju.

Beljenje zuba u trudnoći

Svi ćemo se složiti da trudnoća donosi ne samo lepe trenutke u životu svake žene već i potencijalne stomatološke probleme. Osim periodontitisa, mogu se javiti i karijes i ostali problemi sa zubima. Mnoge trudnice odlažu odlazak stomatologu tokom trudnoće zbog uvreženog mišljenja da stomatološke intervencije mogu da naškode bebi. Medjutim, istina je da se restauracije i popravke zuba ne smeju odlagati jer na taj način možete samo produbiti problem.

Kada govorimo o beljenju zuba u trudnoći, nema dokazanih štetnih delovanja po zdravlje bebe. Međutim, u ordinaciji Dental Hero saavetujemo svim našim pacijentkinjama koje će uskoro postati mame da beljenje zuba uradimo posle porođaja. Što se tiče beljenja zuba kod dojilja, iako ne postoje studije u kojima je utvrđeno štetno dejstvo sredstava za beljenje na bebu, kako bismo bili sigurni uvek se konsultujemo sa ginekologom ili pedijatrom, ili odlažemo beljenje zuba dok se ne završi period dojenja.

Koji su negativi efekti beljenja zuba?

U toku izbeljivanja zuba mogu da se jave neke neželjene reakcije, koje su, ako je beljenje urađeno po pravilima, prolazne i nestaju nekoliko dana posle završetka procesa beljenja. Mogu se javiti: pojačana osetljivost na toplo i hladno, osećaj blagog trnjenja, i retko kratkotrajan bol u nekom zubu. Ove pojave, iako su neprijatne, prolaze par dana posle izbeljivanja zuba.

Napravite prvi korak ka zdravom i lepom osmehu.

Ako želite više informacija o izbeljivanju zuba, pozovite nas radi telefonskih konsultacija.

Tokom konsultacija imaćemo priliku da se međusobno upoznamo, Vama ćemo odgovoriti na pitanja i razjasniti nedoumice koje možda imate, a mi ćemo ujedno dobiti Više informacija pomoću kojih ćemo moći da procenimo da li je izbeljivanje zuba baš usluga za Vas.

Trebate pomoć ili savet ?