Implanti

Zubni Implanti- Sve Što Treba Da Znate O Ugradnji Implantata

Dentalni implanti predstavljaju najbolje rešenje u nadomešćivanju nedostatka prirodnih zuba. Kako postoje različite vrste zubnih implantata, u ordinaciji Dental Hero ćete dobiti sve informacije koje su Vam potrebne kako bismo zajedno izabrali implant koji će Vama najbolje odgovarati.

Zahvaljujući velikom napretku u implantologiji, današnji zubni implanti su visokog kvaliteta i potpuno bezbedni, tako da praktično ne postoji problem koji se ne može rešiti.

Zubni implanti- Sve što treba da znate o proceduri ugradnje implantata

Šta je potrebno obaviti pre ugradnje implantata?

Pre ugradnje i odabira implantata, potrebno je obaviti stomatološki pregled i analizu 3D snimka vilice (CBCT). Stručni tim ordinacije Dental Hero, koji čine dr Srđan – specijalista stomatološke protetike i oralni hirurg, će zatim zajedno sa Vama odlučiti koji tip dentalnih implantata najbolje odgovara Vašoj vilici.

U čemu se razlikuju dentalni implanti?

Zubni implanti se izrađuju od titanijuma različite čistoće legure i odlikuju ih različiti tipovi navoja. Najbitniju ulogu prilikom odabira vrste implantata igra gustina vilične kosti (čvrstoća vilice) pacijenta. Stoga, najbolji zubni implanti su oni koji će odgovarati Vašem tipu vilice. U ordinaciji Dental Hero imamo u ponudi zubne implantate 2 vodeća svetska brenda: Alpha bio i Straumann.

Straumann implantati  su premium brend i pravi ih kompanija koja ima 65 godina tradicije u proizvodnji implantata i implantoloških komponenti. Do sada je ugrađeno preko 10 miliona Straumann implantata širom sveta.

Alpha Bio implanti su povoljniji implanti sa odličnim odnosom kvaliteta i cene. Dosta su zastupljeni i na našem i na evropskom tržištu zbog toga što u većini slučajeva potpuno zadovoljavaju potrebe pacijenata kojima nedostaju jedan ili više zuba.

Koliko traju zubni implanti?

Zubni implanti bi uz dobru negu trebalo da traju doživotno. Veliki uticaj na trajnost i opstanak implantata u ustima imaće Vaša oralna higijena i životne navike. Nažalost, mnogi pacijenti misle da dentalni implanti ne zahtevaju posebnu higijenu. Istina je da mogu nastati problemi ukoliko se implanti ne održavaju na pravi način. Ako se redovno ne uklanjaju naslage i kamenac može doći do upale desni oko implantata odnosno periimplantitisa.

Navike kao što su pušenje cigareta, prekomerno konzumiranje alkohola, upotreba droga, kao i neka hronična oboljenja mogu imati uticaja na životni vek implantata. To ne znači da terapija implantima kod ovih pacijenata nije moguća, već da su potrebne određene izmene i bliska saradnja pacijenta i naših lekara kako bismo zajedno postigli dugoročan uspeh.

Životni vek implantata se može produžiti održavanjem higijene i redovnim čišćenjem kod nas u ordinaciji.

Posle ugradnje implantata obavežne su kontrole na svakih 6 meseci. Na tim kontrolama ćemo utvrditi da li je sve u redu i preduzeti sve mere kako biste Vi bili spokojni i zdravi. Osim korišćenja ’soft’ četkica za zube, takođe savetujemo i upotrebu zubnih konaca i oralnih irigatora koji efikasno otklanjaju ostatke hrane sa površine zuba.

Kako izgleda postupak ugradnje zubnih implantata?

Da bi se pristupilo implantološkoj proceduri, neophodno je da se iz vilice otklone korenovi zuba, izvrše popravke postojećih prirodnih zuba i nakon toga isplanira ugradnja implantata.

S obzirom da se radi o zahtevnoj proceduri, neophodno je da potpišete pristanak za obavljanje intervencije. U tom dokumentu sadržane su sve informacije koje treba da znate pre same ugradnje implantata.

Mi smo ponosni na odnose poverenja koje gradimo sa našim pacijentima, i smatramo da je pravilno informisanje osnov za takav odnos.

Dentalni implanti zahtevaju i psihičku pripremu, tako da ne želimo da ubrzavamo proces ugradnje ukoliko se Vi ne osećate spremnim.

Hirurška procedura ugradnje implantata obično traje sat vremena, u nekim slučajevima malo duže, i obavlja se pod lokalnom anestezijom.

Nakon toga, odlazite kući i dolazite na prvu kontrolu već narednog dana. Da bi se vilica navikla na implantat, što se stručno zove proces oseointegracije –  odnosno integracija implanta u viličnu kost, potrebno je od par nedelja do nekoliko meseci. Za to vreme možemo napraviti privremenu protezu ili privremene krunice. Posle perioda zarastanja implantata ćemo praviti stalne krunice.

One će biti individualno prilagođene Vašem obliku lica i zagrižaju. Stručni tim Dental Hero stomatološke ordinacije će Vam predstaviti različite vrste implantata i krunica i posavetovati Vas.

Koje sve vrste krunica se mogu postaviti na implantate?

Krunice koje se izrađuju na implantatima mogu biti metalokeramičke ili bezmetalne krunice. Druga podela je prema načinu vezivanja krunica za implantat na krunice koje se cementiraju i krunice koje se pričvršćuju pomoću šrafa. U ordinaciji Dental Hero se trudimo da kada god je moguće radimo ‘krunice na šraf’. 

Njihova izrada je tehnički zahtevnija i potrebno je više znanja i veštine i lekara i zubnog tehničara. Sa druge strane one nam daju veću sigurnost dugoročno gledano – ukoliko je posle više godina potrebno uraditi neku intervenciju na implantu ili na samoj krunici to je znatno lakše kod ‘krunica na šraf’.

Da li može doći do ’odbacivanja implantata?’

Veoma retko se dešava da vilica odbaci implant jer se oni prave od titanijuma koji su se pokazali kao najbolji materijali koje ljudsko telo prihvata. Ukoliko se to ipak desi mi ćemo biti tu za Vas da zajedno rešimo tu situaciju. U ordinaciji Dental Hero ugrađujemo proverene implantate Straumann i Alpha Bio. Obe kompanije daju garancije na svoje implante, što znači da će nam dati zamenski implantat ukoliko je to potrebno. Osim toga, kao pacijent Dental Hero ordinacije dobijate internacionalni sertifikat (pasoš implantanta) u kojem će stajati tačan opis ugrađenih dentalnih implantata.

Napravite prvi korak ka zdravom i lepom osmehu. 

Ako želite više informacija o zubnim implantatima, pozovite nas radi telefonskih konsultacija.

Tokom konsultacija imaćemo priliku da se međusobno upoznamo, Vama ćemo odgovoriti na pitanja i razjasniti nedoumice koje možda imate, a mi ćemo ujedno dobiti Više informacija pomoću kojih ćemo moći da procenimo da li su zubni implanti baš usluga za Vas.

Trebate pomoć ili savet ?