Bezmetalne krunice

Bezmetalne Krunice – Sve Što Treba Da Znate O Zubnim Nadoknadama Prirodnog Izgleda

Krunice su često neophodne kako bismo zub koji je oštećen sačuvali od vađenja i obnovili njegov oblik i funkciju. Postoje različite vrste zubnih nadoknada, uključujući one napravljene u celosti od metala, zatim metalokeramičke i bezmetalne krunice. Drugi nazivi za bezmetalne krunice su keramičke krunice ili potpuno keramičke krunice. Dental Hero je stomatološka ordinacija koja je specijalizovana iz oblasti stomatološke protetike gde s ponosom nudimo bezmetalne krunice iz više razloga.  One pružaju izuzetnu estetiku, funkciju i izdržljivost i predstavljaju jedno od najvažnijih dostignuća u savremenoj estetskoj stomatologiji. Na ovoj stranici ćete saznati više o ovim bezmetalnim krunama i kako bi Vam one mogle koristiti.

Šta su bezmetalne krunice?

Kao što im sâmo ime govori, za razliku od metalokeramičkih krunica, bezmetalne krunice ne sadrže u sebi metalne legure. Izrađene su od 100% keramike pa otuda naziv keramičke krunice. Bezmetalne krunuce se mogu koristiti u svim slučajevima kada je potrebno zaštititi oštećene zube, mogu nadoknaditi zube koji nedostaju, i u mnogim drugim slučajevima. Ukoliko niste sigurni da se Vaš problem može rešiti upotrebom bezmetalnih krunica, naše ljubazno osoblje Vam može zakazati konsultacije koje će Vam razrešiti sve nedoumice.

Kako izgleda procedura izrade bezmetalnih kruna?

Procedura izrade bezmetalnih krunica zavisi od broja krunica koje se izrađuju i od kompleksnosti samog slučaja. U jednostavnijim situacijama i kada se radi manji broj krunica, potrebne su dve posete ordinaciji. U prvoj poseti pripremamo zub(e) koji će nositi krunice tako što uklanjamo jedan sloj gleđi sa zuba, kako bismo obezbedili da krunica dobro i precizno naleže i da ne bude prevelika. Kada je zub pripremljen, uzimamo otisak i pravimo fotografije.

Zatim, pravimo privremenu krunicu koju pacijent nosi za vreme izrade bezmetalne krunice u laboratoriji. U drugoj poseti se gotova bezmetalna krunica prvo proverava da li zadovoljava visoke kriterijume našeg dr Srđana, a zatim se specijalnim cementom lepi za zube.

U zahtevnim slučajevima i kada se radi više krunica imamo nekoliko proba pre nego što krunice budu gotove, kako bismo obezbedili da dobijete najbolji mogući osmeh.

Zašto izabrati bezmetalne krunice?

Glavne prednosti bezmetalnih krunica su:
  • Prirodan izgled. Da li ste ikada primetili kako izgleda prirodan zub? Izgrađen je iz više slojeva, sadrži pigmente i polja različite boje, dok je vrh zuba često proziran. Jedino sa bezmetalnim krunicama možemo da imitiramo sve ove efekte. Problem sa metalokeramičkim krunicama je to što, da bismo sakrili metalnu boju koja dolazi od osnove, moramo premazati metal sa neprozirnom keramikom. Prostor koji ostaje za završni sloj keramike je često manji od pola milimetra. Na tako maloj debljini nemoguće je postići prirodan izgled. Sa druge strane, dobro napravljene bezmetalne krunice se praktično ne razlikuju od prirodnih zuba.
  • Nema tamnog ruba. Kod metalokermičkih krunica može da dođe do pojave tamne prebojenosti na desnima, koje nastaju zbog toga što se metalna osnova krunice vremenom menja i prebojava desni. Ukoliko dođe do povlačenja desni kod metalokeramičkih krunica će se uvek videti metalni rub krunice. Ovo se ne dešava kod bezmetalnih krunica.
  • Čvrstina I izdržljivost. Keramičke krunice su veoma čvrste i izdržljive. Bez problema mogu da izdrže opterećenja koja se javljaju prilikom jela, pića i govora.
  • Keramika je biokompatibilan materijal. Ne dolazi do pojave alergijskih reakcija, ne sadrži živu i nikl, niti se otpuštaju metali koji bi mogli dospeti u krvotok.
  • Štedi zubnu supstancu. Prilikom pripreme za bezmetalne krunice uklanja se manje zubne supstance u odnosu na metalokeramičke krunice.
  • Izuzetna preciznost izrade. Bezmetalne krunice koje se izrađuju u ordinaciji Dental Hero prave se u nasavremenijim kompjuterski vođenim mašinama, a ceo proces kontrolišu naši lekari i saradnici koji su ne samo vrhunski zubni tehničari već pomalo i umetnici.
  • I Vi možete imati ‘Hollywood smile’. Ukoliko želite da I Vi imate tzv. ‘holivudski osmeh’ onda je ugradnja bezmetalnih kruna pravi izbor. S obzirom da one odlično prelamaju svetlost I izgledaju prirodno, mi Vam garantujemo da će se naš dr Srđan pobrinuti da Vaš osmeh zaista izgleda holivudski. Hollywood smile odlikuje lepa bela boja, a krunice se mogu postaviti na zubima ili implantima u gornjoj i donjoj vilici.

Kako održavati higijenu nakon ugradnje bezmetalnih kruna?

U ordinaciji Dental Hero nakon postavljanja krunica ćete od našeg osoblja dobiti sve potrebne savete i uputstva kako da na najbolji način održavate Vaše nove krunice. Nakon što se desni umire posle cementiranja krunica, počećete sa upotrebom meke četkice za zube, interdentalne četkice ili oralnog irgatora (jedan od najpoznatijih je Waterpik). Takođe ćete dobiti uputstva za sledeće kontrole u našoj ordinaciji, kako bismo osigurali da Vaše bezmetalne krunice ostanu u ustima decenijama.

Da li dobijam garanciju na bezmetalne krunice?

Naravno. Dental Hero ordinacija Vam daje pisanu garanciju na sve protetske radove u trajanju od 5 godina. Garancija na bezmetalne krunice važi za sve pacijente koji treba da se pridržavaju nekoliko jednostavnih uputstava koja su sadržana u garanciji.

Trajanje bezmetalnih krunica

Uz pravilnu negu trajanje bezmetalnih krunica je preko 10 godina. Ukoliko vodite računa o Vašoj oralnoj higijeni, Vaše bezmetalne krune mogu trajati i decenijama. Cilj je da održavamo Vaše zube i implantate koji nose krunice. Treba imati na umu da iako zubne navlake ne mogu ‘dobiti karijes’, zubi koji su prekriveni navlakama I te kako mogu. Upravo iz tog razloga je bitno da svakodnevno vodite računa o higijeni Vaših zuba i da dolazite u našu ordinaciju na redovne kontrole prema preporuci dr Srđana.

Bezmetalne krunice cena

Svaki pacijent, svaki osmeh i svaki zub su različiti, i zbog toga nismo odradili jednu cenu za sve. Nakon pregleda u našoj ordinaciji, dobićete predračun sa tačnom cenom. Mi se ponosimo transparentnim poslovanjem, tako da ćete uvek znati koliko će Vas naše usluge koštati.

 

Napravite prvi korak ka zdravom i lepom osmehu.

Ako želite više informacija o bezmetalnim krunicama, pozovite nas radi telefonskih konsultacija.

Tokom konsultacija imaćemo priliku da se međusobno upoznamo, Vama ćemo odgovoriti na pitanja i razjasniti nedoumice koje možda imate, a mi ćemo ujedno dobiti Više informacija pomoću kojih ćemo moći da procenimo da li su bezmetalne krunice baš usluga za Vas.

Trebate pomoć ili savet ?