All-on-6

All On 6 Koncept Ugradnje Implantata: Rešenje Za Totalnu Bezubost

All-on-6 koncept podrazumeva ugradnju 6 dentalnih implantata u jednu vilicu. Za ljude koji su ostali bez svih zuba ili one kod kojih postojeći zubi nisu u dobrom stanju i zahtevaju vađenje zuba, all-on-6 dentalni implanti predstavljaju najsigurnije i najbolje rešenje problema. 

Šta je all-on-6 tehnika ugradnje implantata?

Za razliku od all-on-4 koncepta, kod all-on-6 tehnike cilj nam je da dobijete fiksni most, novi osmeh, samopouzdanje i mogućnost da ponovo uživate u društvu i omiljenoj hrani uz pomoć 6 zubnih implantata, umesto 4 kod All-on-4 tehnike. Ovaj koncept predstavlja ’zlatni standard’ u protetici jer pruža veliku sigurnost i stabilnost Vašem zagrižaju.

Da li je All-on-6 koncept pravi izbor za mene?

Kako bi smo bili sigurni da je ova tehnika pravi izbor za Vas, potrebno je da proverimo Vašu viličnu kost. 3D snimak će nam dati uvid ne samo u viličnu kost pacijenta, već i u raspored sinusa i nerava u gornjoj i donjoj vilici. 

Ove informacije su nam izuzetno značajne, kako bismo pre same operacije znali da li se kod Vas mogu ugraditi implanti na odgovarajućim pozicijama, ili su nam potrebne dodatne pripremne procedure. Sve intervencije koje izvodimo u ordinaciji Dental Hero su unapred detaljno isplanirane kako biste imali najbolje moguće iskustvo.

Ukoliko postoji dovoljna količina vilične kosti, moći ćemo da ugradimo implante. U slučajevima kada je vilična kost istrošena, biće potrebno da se ona popravi – nadogradi.

Gubitak vilične kosti se javlja kao posledica infekcije zuba, povrede, vađenja zuba, i nekih oboljenja. Nadogradnja kosti vilice se može uraditi uz pomoć veštačke kosti ili autotransplantacijom (koristi se kost pacijenta).

Da li je All-on-6 procedura bolna?

Bilo da se radi o jedostavnoj popravci zuba, plombiranju ili ugradnji implantata, sve procedure u Dental Hero ordinaciji se sprovode pod lokalnom anestezijom koja je dovoljne jačine. Mi želimo da Vaša poseta nama bude prijatna i da se osećate kao kod kuće.


Upravo iz tog razloga smo rešili da Vam pružimo sjajno stomatološko iskustvo uz slušanje muzike, gledanje omiljene serije ili filma na TV ekranu postavljenom na plafonu naše ordinacije. Ako Vam smetaju zvuci i zujanje u ordinaciji imamo posebne slušalice koje poništavaju buku. Na Vama je da se opustite, a na nama je da Vam pružimo osmeh na koji ćete biti ponosni.


Na kraju intervencije, dok još uvek deluje lokalna anestezija, u našoj ordinaciji uzećete analgetik koji smo unapred pripremili za Vas, tako da su bol i nelagodnost nakon prestanka anestezije minimalni. Narednih nekoliko dana posle ugradnje nastavićete sa uzimanjem blagih analgetika(brufen, paracetamol). Možete biti spokojni jer ćete od nas dobiti detaljna uputstva i objasnićemo Vam koji je najbolji analgetik u Vašem slučaju.

Kako izgleda procedura all-on-6 ugradnje implantata?

Kao i svaki drugi stomatološki zahvat i ovaj se odigrava u nekoliko etapa. Prva faza podrazumeva proveru postojećih zuba (ukoliko ih imate) i 3D snimanje kompletne vilice. Nakon što Vas upozna i sasluša Vaše želje, naš dr Srđan Konatar će Vas detaljno pregledati, analizirati Vašu vilicu, zagrižaj lice i osmeh, i predložiće Vam najbolje rešenje.

S obzirom da se ova tehnika može uraditi samo kod bezubih pacijenata, postojeće zube je potrebno izvaditi pod lokalnom anestezijom. Vađenje zuba se nekada radi u istoj poseti zajedno sa ugradnjom implantata, a nekada se 6-8 nedelja pre ugradnje implantata. Koja je najbolja opcija za Vas saznaćete posle pregleda u našoj ordinaciji.

U dogovoru sa Vama, pravimo i digitalni plan Vašeg osmeha i upoznajemo Vas sa kompletnom procedurom. Nakon ugradnje implantata, potrebno je da prođe od 3 do 6 meseci kako bi se oni učvrstili za viličnu kost. U međuvremenu, izradićemo Vam privremeni most kako biste mogli nesmetano da nastavite život. Prvih 6 nedelja posle intervencije obavezna je meka i kašasta ishrana.

U našoj ordinaciji slušamo Vaše želje i izrađujemo most prema proporcijama Vašeg lica. Zatim se taj most pomoću šrafova fiksira na implantate. Mostovi koji se šrafe su bolja opcija od mostova koji se cementiraju za implantate. 

Razlog je sledeći : mostove koji se šrafe možemo jednom godišnje da skinemo radi čišćenja. U posebnom aparatu uklanjaju se sve eventualne nečistoće i most se zatim vraća nazad u usta. Ova procedura može da značajno produži trajnost i samog mosta i implantata. Ovo nije moguće sa mostovima koji se cementiraju.

All On 6 cena procedure

All On 6 cena procedure zavisi od same indikacije pacijenata odnosno da li je potrebno uraditi operaciju podizanja sinusa ili ugraditi viličnu kost i broja zuba koji je potrebno izvaditi pre same procedure. Osim toga, cena all on 6 koncepta zavisi i od tipa implantata za koji se odlučujete i koji tip krunica birate.

Bezmetalne krunice su skuplje, ali su takođe i dugotrajnije. Stoga, ukoliko gledamo na all on 6 proceduru kao dugoročno rešenje bezubosti (što zapravo i jeste), mi Vam preporučujemo da odaberete upravo zubne krune izrađene od keramike. 

Kako bi se postigla lepša estetika,kada je potrebno dodaćemo roze keramiku zubnom mostu koji će imitirati Vaše desni. Na taj način postižemo prirodan efekat i pravimo savršenu harmoniju između zuba i desni.

Ako Vam treba Više informacija zakažite konsultacije kod našeg specijaliste stomatološke protetike, dr Srđana Konatara, koji će saslušati Vaše želje i odgovoriti na Vam na sva pitanja i nedoumice. Voleli bismo da Vas upoznamo i pomognemo Vam da se ponovo smejete I jedete sa samopouzdanjem.

Koji je životni vek all-on-6 procedure?

Ova procedura predstavlja dugoročno rešenje, a vek trajanja zavisi od nekoliko faktora: početne situacije, stručnosti, obrazovanja i iskustva hirurga, tipa implantata i same intervencije ugradnje. Navike i zdravstveno stanje pacijenta mogu da imaju uticaja, ali najvažnije je kako ćete posle ugradnje održavati Vaše implantate i mostove. To podrazumeva svakodnevnu higijenu, a u našoj ordinaciji ćete dobiti detaljna uputstva i obuku koja je specifična za Vašu vilicu i situaciju. 

Druga važna stvar je redovno profesionalno čišćenje svakih 3-6 meseci u ordinaciji. Samo zajedničkim trudom ćemo postići da Vaš osmeh bude blistav i zdrav godinama i decenijama posle ugradnje implantata.

Kako bi trebalo da održavam higijenu all on 6 implantata?

Osnovna stvari su pranje zuba ujutru i uveče upotrebom soft četkica za zube i upotreba oralnih irigatora, kao što je Waterpik. Na taj način ćete očistiti bakterije koje se u toku dana skupljaju u ustima oko mostova i implantata. 

Često dobijamo pitanja da li je neophodna električna četkica kod osoba sa implantatima, i kratak odgovor je : nije neophodna, ali može biti korisna nekim ljudima. U našoj ordinaciji ćete dobiti negu koja je skrojena prema Vašim potrebama i kada završimo intervenciju napravićemo plan kako ćete održavati higijenu usta i implantata, i videćemo da li je električna četkica neophodna za Vas. 

Drugo pitanje koje često dobijamo je da li treba ispirati usta tečnostima za ispiranje? U periodu neposredno posle ugradnje implantata tečnosti za ispiranje su korisne, zbog toga što pranje četkicom može da bude otežano. Mežutim posle zarastanja implantata, odnosno kada možete lepo da operete zube četkicom i irigatorom nije neophodno da koristite tečnosti za ispiranje.

Da li dobijam garanciju na all on 6 implantate?

Dental Hero ordinacija Vam daje 5 godina garancije na sve protetske radove, dok na implante dobijate doživotnu garanciju od proizvođača. Garancija važi za sve pacijente koji bi trebalo da se pridržavaju par jednostavnih uputstava sadržanih u garantnom listu.

Napravite prvi korak ka zdravom i lepom osmehu.

Ako želite više informacija o all on 6 zubnim implantatima, pozovite nas radi telefonskih konsultacija.

Tokom konsultacija imaćemo priliku da se međusobno upoznamo, Vama ćemo odgovoriti na pitanja i razjasniti nedoumice koje možda imate, a mi ćemo ujedno dobiti Više informacija pomoću kojih ćemo moći da procenimo da li su all on 6 zubni implanti baš usluga za Vas.

Trebate pomoć ili savet ?