All-On-4

All On 4 Zubni Implanti: Najpopularnija Metoda Ugradnje Implantata

Gubitak svih zuba predstavlja poseban trenutak u životu čoveka, jer utiče na naš društveni život, samopouzdanje ali i ishranu i opšte zdravlje. Ljudi koji su ostali bez zuba, bilo da nose proteze ili ne, znaju o čemu govorimo. Terapijska opcija All-on-4 osmišljena je baš za Vas. Kako biste ponovo vratili osmeh na lice, all-on-4 zubni implanti mogu biti jedno od rešenja. 

S obzirom da All-on-4 implanti omogućavaju da dobijete osmeh prirodnog izgleda u kratkom vremenskom periodu, nije iznenađujuća činjenica da je ova terapijska opcija veoma popularna širom sveta.

Šta su All-On-4 implanti?

All-on-4 implanti predstavljaju tehniku ugradnje 4 implantata u vilicu, gornju ili donju. Ti implanti nose prvo privremeni a zatim i definitivni most kojim se nadoknađuju zubi jedne vilice. Ovaj koncept podrazumeva oslanjanje zubnog mosta na 4 implantata od kojih su najčešće 2 postavljena pod pravim uglom a 2 pod uglom od 45 stepeni u odnosu za vilicu.

Osim all-on-4, takođe postoje all-on-6 i all-on-8 tehnike ugradnje implantata, kod kojih se ugrađuje 6 ili 8 implantata koji onda nose ceo most jedne vilice.  Cena all-on-4 zubnog mosta je povoljnija od all-on-6 i all-on-8, upravo iz razloga jer se ugrađuju samo četiri zubna implanta po vilici.

Da li je All-on-4 bolna procedura?

Bilo da se radi o jednostavnoj popravci zuba, plombiranju ili ugradnji implantata, sve procedure u Dental Hero ordinaciji se sprovode pod lokalnom anestezijom koja je dovoljne jačine. Mi želimo da Vaša poseta nama bude prijatna i da se osećate kao kod kuće.

Upravo iz tog razloga smo rešili da Vam pružimo sjajno stomatološko iskustvo uz slušanje muzike, gledanje omiljene serije ili filma na TV ekranu postavljenom na plafonu naše ordinacije. Ako Vam smetaju zvuci i zujanje u ordinaciji imamo posebne slušalice koje poništavaju buku. Na Vama je da se opustite, a na nama je da Vam pružimo osmeh na koji ćete biti ponosni.

Na kraju intervencije, dok još uvek deluje lokalna anestezija, u našoj ordinaciji uzećete analgetik koji smo unapred pripremili za Vas, tako da su bol i nelagodnost nakon prestanka anestezije minimalni. Narednih nekoliko dana posle ugradnje nastavićete sa uzimanjem blagih analgetika (brufen, paracetamol). Možete biti spokojni jer ćete od nas dobiti detaljna uputstva i objasnićemo Vam koji je najbolji analgetik u Vašem slučaju.

Koliko dugo traje oporavak?

Proces zarastanja nakon all-on-4 ugradnje implantata počinje odmah po završetku procedure. Nakon 3 radna dana(nekada je moguće i ranije) dobijate privremene zube. Privremeni zubi su pomoću malih šrafova pričvršćeni za implantate.

Nekada je moguće da se nakon intervencije razvije otok. To je normalna i očekivana faza u toku zarastanja i nije zabrinjavajuća. Naravno, mi ćemo Vam biti na raspolaganju za pitanja i nedoumice, i kod nas Vam se neće desiti situacija da niste sigurni da li je sve u redu a ne možete nikoga da pitate. Ako se javi otok(a ne javlja se kod svih pacijenata – da li će se javiti je individualno i zavisi od osobe do osobe) proći će za nekoliko dana.

Šest nedelja posle ugradnje implantata i postavljanja privremenog mosta obavezna je meka i kašasta ishrana.

Privremene zube ćete nositi narednih 4-6 meseci. Posle tog perioda dolazite ponovo kod nas kako bismo izradili definitivne mostove.

all on 4 implanti

Koja je cena all-on-4 implantata?

Kao što smo već naveli, cena all-on-4 je povoljnija od all-on-6 procedure. Međutim, cena takođe zavisi od toga da li se radi samo jedna ili obe vilice, koji tip zubnih implantata se ugrađuje i od složenosti svakog pojedinačnog slučaja. Kod pacijenata sa lošijom ili istrošenom vilicom može biti potrebna ugradnja vilične kosti pre ugradnje implantata.

Kako bi ste znali da li je all-on-4 procedura pravi izbor za Vas, savetujemo Vam da zakažete konsultacije kod našeg specijaliste stomatološke protetike dr Srđana Konatara.

Prednosti koncepta all-on-4 u Srbiji

Osim što je all-on-4 koncept povoljniji u odnosu na all-on-6 ili all-on-8 proceduru, on takođe podrazumeva kraću intervenciju. Izbegavaju se složene procedure poput podizanja poda viličnog sinusa (ova intervencija se zove još i sunus lift). Cene all on 4 terapije u Srbiji značajno su niže od cena u ostalim evropskim zemljama, a kvalitet rada i materijala koje koristimo je vrhunski.

Koji je životni vek all-on-4 implantata?

Kao i kod ostalih protetskih nadoknada, životni vek all-on-4 implantata zavisi i od Vaše oralne higijene. Uopšteno govoreći, ovi tipovi implantata mogu da traju i preko 20 godina, sa potencijalom da traju i doživotno. Most koji se stavlja na all-on-4 implante može imati nešto kraći vek trajanja (10-15 godina) iz razloga što su zubne nadoknade podložne oštećenjima koja nastaju prilikom žvakanja. Međutim, i njihov vek trajanja može biti duži ukoliko se odlučite za bezmetalne krunice koje su se pokazale kao najkvalitetnije. Posmatrajući ovu investiciju na duže staze, ugradnja bezmetalnih kruna u kombinaciji sa all-on-4 tehnikom je zapravo pravi izbor.

all on 4

Kako bi ste produžili životni vek zubne proteze, važno je da vodite računa o oralnoj higijeni, koristite ’soft’ četkicu za zube, oralni irigator i dolazite na kontrole i profesionalno čišćenje na svakih 3-6 meseci. Na tim kontrolama naš dr Srđan će Vas detaljno pregledati i utvrditi da li je potrebna još neka intervencija osim čišćenja kako bi Vaši implanti i Vaš osmeh bili zdravi.

Da li dobijam garanciju na all-on-4 implante?

Naravno. Dental Hero stomatološka ordinacija daje 5 godina garancije na sve protetske radove. Implanti koje koristimo u ordinaciji Dental Hero su provereni i bezbedni, i svaka od tih kompanija daje doživotnu garanciju na zubne implante. Garancija važi za sve pacijente koji bi trebalo da se pridržavaju par jednostavnih uputstava sadržanih u garantnom listu koji dobijate prilikom ugradnje implantata i krunica.

Napravite prvi korak ka zdravom i lepom osmehu.

Ako želite više informacija o all on 4 zubnim implantatima, pozovite nas radi telefonskih konsultacija.

Tokom konsultacija imaćemo priliku da se međusobno upoznamo, Vama ćemo odgovoriti na pitanja i razjasniti nedoumice koje možda imate, a mi ćemo ujedno dobiti Više informacija pomoću kojih ćemo moći da procenimo da li su all on 4 zubni implanti baš usluga za Vas.

Trebate pomoć ili savet ?